🌿 Hovenier worden bij Braat – Makers van Groenbeleving 🌿

🌿 Word Hovenier bij Braat – Makers van Groenbeleving

Ben jij gepassioneerd door natuur, duurzaamheid en het creëren van prachtige tuinen? Overweeg dan een carrière als hovenier bij Braat – Makers van Groenbeleving. Wij zijn onlangs bekroond met de tweede plaats in de categorie ‘Openbare ruimte’ van de Duurzaamste Hovenier awards. Dit succes onderstreept onze toewijding aan duurzaamheid en ecologische verantwoordelijkheid in al onze projecten. Als jij dezelfde passie deelt, nodigen we je uit om deel uit te maken van ons team en samen te werken aan een groenere toekomst.

Waarom Hovenier worden bij Braat?

Bij Braat is duurzaamheid geen modewoord, maar een kernwaarde die diep verankerd is in al onze projecten. Als hovenier bij Braat draag je bij aan het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van zowel ecologisch verantwoorde als reguliere tuinen die esthetisch aantrekkelijk zijn. Hier zijn enkele redenen waarom jij bij ons zou willen werken:

🌍 Duurzaamheid en Innovatie

Bij Braat integreren we duurzaamheid in alle facetten van ons werk. We maken gebruik van lokale plantensoorten, milieuvriendelijke materialen en technieken zoals waterrecyclingsystemen en natuurlijke onkruidbestrijding. Onze projecten bevorderen biodiversiteit en dragen bij aan een gezonde leefomgeving.

🏡 Reguliere en Particuliere Tuinen

Naast onze duurzame projecten realiseren we ook reguliere tuinen voor particuliere klanten. Van kleine achtertuinen tot grote landschappen, wij leggen deze tuinen met dezelfde passie en aandacht voor detail aan en onderhouden ze met zorg. Bij Braat geloven we dat elke tuin, groot of klein, een stukje paradijs kan zijn.

🎓 Professionele Groei en Scholing

Wij investeren in onze medewerkers door hen actief te betrekken bij het vaststellen van duurzaamheidsdoelen en hen op te leiden in de nieuwste technieken. Met drie NL Terreinlabel experts in ons team bieden we de mogelijkheid om diepgaande kennis en expertise op te doen op het gebied van duurzaamheid.

🛠️ Moderne Uitrusting

We maken gebruik van de nieuwste technologieën en uitrusting, zoals elektrische voertuigen en machines. Een voorbeeld hiervan is de AllTrec 4810T werktuigdrager, die onze CO2-uitstoot aanzienlijk vermindert en bijdraagt aan onze inzet voor duurzaamheid.

🌼 Unieke en Inspirerende Projecten

Als hovenier bij Braat werk je aan unieke, duurzame projecten zoals:

 • Groen Dak Van Haperen: Ondersteunt duurzaam waterbeheer en vermindert de belasting van rioleringssystemen.
 • Urban Rewilding Project in Breda: Bevordert natuurlijke processen en biodiversiteit in stedelijke gebieden.
 • Klimaatadaptieve Maatregelen bij TataSteel Oosterhout: Inclusief de aanleg van een wadi en een groenstrook met inheemse beplanting.

Wat We Bieden

 • 🌱 Groei en Ontwikkeling: Opleidingsmogelijkheden om je vaardigheden en kennis te vergroten.
 • 🌳 Duurzaamheidsfocus: Werk aan projecten die bijdragen aan ecologische duurzaamheid en biodiversiteit.
 • 🏡 Reguliere Tuinen: Realisatie en onderhoud van prachtige particuliere tuinen.
 • 🚜 Moderne Uitrusting: Gebruik van elektrische voertuigen en machines.
 • 🤝 Samenwerking en Betrokkenheid: Een team dat jouw passie voor groen deelt en streeft naar gezamenlijke doelen.

Hoe Word je Hovenier bij Braat?

Stap 1: Oriëntatie en Voorbereiding

 • Onderzoek: Leer meer over het hoveniersvak en ontdek of het bij je past. Bekijk video’s, lees artikelen en praat met hoveniers.
 • Opleiding: Volg een relevante opleiding, zoals een MBO-opleiding in de richting van Hovenier of Groenvoorziening. Bij Braat ondersteunen we je hierbij en bieden we mogelijkheden voor stageplekken.

Stap 2: Solliciteren bij Braat

 • Vacatures: Bezoek onze website om de actuele vacatures te bekijken.
 • Sollicitatie: Stuur je sollicitatie met CV en motivatiebrief naar ons op. Vertel ons waarom jij een goede aanvulling bent voor ons team en hoe jouw passie voor groen en duurzaamheid aansluit bij onze kernwaarden.

Stap 3: Het Sollicitatieproces

 • Kennismakingsgesprek: Als je sollicitatie positief beoordeeld is, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Dit is een kans om meer te leren over ons bedrijf en voor ons om jou beter te leren kennen.
 • Proefdag: Vaak volgt er een proefdag waarin je kunt ervaren hoe het is om bij ons te werken en waarin wij kunnen zien hoe je in het team past.

Stap 4: Aan de Slag

 • Introductieprogramma: Bij aanname start je met een introductieprogramma waarin je kennis maakt met onze werkwijzen, projecten en teamleden.
 • Opleiding en Begeleiding: Tijdens je eerste maanden krijg je begeleiding van ervaren collega’s en kun je deelnemen aan cursussen en trainingen om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen.

Sluit Je Aan bij Braat

Wil jij hovenier worden bij een bedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft en erkenning heeft gekregen voor zijn inspanningen? Braat – Makers van Groenbeleving is de perfecte plek om je carrière te starten of voort te zetten. Bij ons krijg je de kans om te werken aan inspirerende projecten en een verschil te maken in de wereld.

Solliciteer Nu!

Kom en ontdek de mogelijkheden bij Braat – Makers van Groenbeleving. Bezoek onze website om meer te weten te komen over onze openstaande vacatures en hoe je kunt solliciteren. Samen kunnen we bouwen aan een groenere en duurzamere toekomst!

Contact

Voor meer informatie over het worden van een hovenier bij Braat, neem contact met ons op via:

🌿 Braat – Makers van Groenbeleving: Samen voor een duurzame toekomst! 🌿