transformatie schoolplein de Westhoek

Braat Makers van Groenbeleving transformeert schoolpleinen: De metamorfose van de Westhoek 🌳.

Innovatieve Groene Transformatie 🌱: De Westhoek, wat vroeger een grijs en monotoon schoolplein had, schittert nu als een groen oase te midden van de stad. Dankzij de creatieve inzet van Braat Makers van Groenbeleving is een alledaags plein omgevormd tot een levendige en natuurlijke ruimte. Het resultaat? Een buitenruimte waar kinderen zich één voelen met de natuur.

Speels en Esthetisch Ontwerp 🎡: Het nieuwe plein is niet alleen groen, maar ook uitdagend en prikkelend voor de jonge geesten. Door het plaatsen van grote houten palen wordt een balans gevonden tussen esthetiek en functionaliteit. Deze palen nodigen kinderen uit tot klimmen, balanceren en ontdekken, en maken van het schoolplein een avontuurlijke speelplaats.

Centrale Tribune: Hart van het Plein 🏟️: Als kloppend hart van het plein heeft Braat een unieke tribune geïntroduceerd. Hier kunnen kinderen samenkomen, rusten, kletsen of genieten van diverse buitenactiviteiten. Deze tribune is niet alleen praktisch, maar bevordert ook het gemeenschapsgevoel en saamhorigheid onder de leerlingen.

Schaduwrijke Plekken voor Zonnige Dagen ☂️: Braat begrijpt het belang van beschutting op zonnige dagen. Daarom zijn er diverse zonneschermen geplaatst. Deze zorgen ervoor dat kinderen ook op de heetste dagen comfortabel kunnen spelen, zonder directe blootstelling aan de zon.

Samenwerking met Krachtig Buiten 🌳: Dit project werd verrijkt door onze samenwerking met Petra Wevers van Krachtig Buiten (www.krachtigbuiten.nl). Haar expertise in het creëren van levendige, natuurrijke buitenruimtes was cruciaal voor deze transformatie. Samen hebben we de grenzen van groene educatie en spel verlegd, en een ruimte gecreëerd die kinderen inspireert en verbindt met de natuur.

Meer dan alleen een Schoolplein 🌟: Deze transformatie van de Westhoek is een prachtig voorbeeld van Braat’s visie en bekwaamheid in het creëren van groene belevingen. Het is niet slechts een functionele ruimte; het is een inspirerend, veilig en stimulerend landschap waarin elk kind zich kan ontwikkelen en groeien.

Door stedelijke ruimtes om te zetten in dergelijke groene parels, toont Braat Makers van Groenbeleving keer op keer hun expertise en toewijding aan duurzaamheid en gemeenschapsontwikkeling.