Van den Elsenplein

🍃 Braat Makers van Groenbeleving transformeert Den Elsenplein Wagenberg

🏢 Partnerschap met de Gemeente Drimmelen 

Braat Makers van Groenbeleving is trots om te hebben samengewerkt met de Gemeente Drimmelen aan het recente project “Opfrissen van Den Elsenplein Wagenberg”. Van ontwerp tot uitvoering hebben we een complete transformatie gerealiseerd, waardoor het plein niet alleen een nieuwe uitstraling heeft gekregen, maar ook functioneler is voor zijn bewoners en bezoekers.

🍀 Van Simpel Gazon naar Multifunctionele Ruimte 

Wat eens een eenvoudige buitenruimte was met voornamelijk gazon, is nu omgetoverd tot een levendige ontmoetingsplaats. Maar we wilden niet alleen een verandering aanbrengen; we wilden ook dat de gemeenschap deel uitmaakte van deze transformatie.

👥 Betrekken van de Gemeenschap 

Het was essentieel om de stem van de gemeenschap te horen. Daarom hebben we een inloopavond georganiseerd waar bewoners en belanghebbenden hun ideeën en wensen konden delen. Deze feedback vormde de kern van ons ontwerp en zorgde voor een plan dat resoneert met de mensen die het dagelijks gebruiken.

🌸 Cortenstaal & Bloeiende Planten: Esthetiek ontmoet Functionaliteit 

De opvallende cortenstaal bloembakken, in combinatie met het padvast, geven het plein een moderne en gestructureerde uitstraling. Tegelijkertijd zorgen de vaste planten en siergrassen voor een speels en levendig contrast, wat betekent dat het plein in elk seizoen bloeit en verandert.

🚗 Duurzame Kastanjepalen: Bescherming & Esthetiek 

Om de groene ruimtes van het plein te beschermen tegen auto’s, hebben we duurzame kastanjepalen geplaatst. Hoewel ze een praktisch doel dienen, dragen ze ook bij aan het esthetische ontwerp en voegen ze een rustieke charme toe aan de moderne ruimte.

✍️ Ontwerp door Sander Braat 

De visie achter de prachtige transformatie van Den Elsenplein Wagenberg is te danken aan het creatieve brein van Sander Braat. Zijn vermogen om functionele behoeften te combineren met esthetische wensen heeft geresulteerd in een buitenruimte waar zowel bewoners als bezoekers trots op kunnen zijn.

Bent u geïnspireerd door deze transformatie en wilt u meer weten over hoe Braat Makers van Groenbeleving uw openbare of privéruimte kan transformeren? Neem dan contact met ons op voor een gedetailleerd overleg. 🌱📞