🌿 Urban Rewilding in Breda: De Toekomst van Stedelijke Tuinen

🌿 Urban Rewilding in Breda: De Toekomst van Stedelijke Tuinen 🌿

Bij BRAAT – makers van groenbeleving zijn we enorm trots op de realisatie van de ‘Tuin van de Toekomst’ in de Vuchtstraat, Breda. Samen met Alwel en NL Greenlabel hebben we een unieke tuin gecreëerd die niet alleen de biodiversiteit bevordert, maar ook de klimaatbestendigheid van onze wijk versterkt. 🌍

🌱 Urban Rewilding: De Kracht van de Natuur 🌱

Deze tuin is een prachtig voorbeeld van hoe ‘urban rewilding’ onze leefomgeving kan transformeren. Door de natuur haar gang te laten gaan, ontstaat een groene oase waar planten, insecten en vogels zich thuis voelen. Dit bevordert niet alleen de ecologische gezondheid, maar zorgt ook voor minder onderhoud. De tuin verandert met de seizoenen mee en vormt een kleurrijk geheel. 🌺 Het laten liggen van bladeren voedt de bodem en draagt bij aan een gezonde, zelfonderhoudende tuin.

👥 Samenwerking en Gemeenschapsgevoel 👥

Wat deze tuin extra bijzonder maakt, is de manier waarop het mensen samenbrengt. De bewoners hebben actief deelgenomen aan het proces, van ontwerp tot uitvoering. Door samen te werken in de tuin, wordt niet alleen de fysieke omgeving verbeterd, maar ook de sociale cohesie versterkt. Het is inspirerend om te zien hoe de tuin nu een plek is waar bewoners genieten van een groene, koele en prachtige omgeving midden in Breda. 🏡

🌳 Een Stad in een Park: De Visie van Breda 🌳

De gemeente Breda streeft naar een ‘stad in een park’ en dit project is een belangrijke stap in die richting. Dankzij de samenwerking met hovenier BRAAT – makers van groenbeleving, woningcorporatie Alwel, ontwerpbureau Urban Synergy, en NL Greenlabel is dit project tot stand gekomen. We hebben kennis en ervaring gedeeld om een duurzame en leefbare omgeving te creëren die ons allemaal ten goede komt.

🌟 Innovatie en Vooruitgang in Stedelijke Vergroening 🌟

Als NL Terreinlabel Expert heeft Sander Braat een sleutelrol gespeeld in dit project. Zijn toewijding aan integrale duurzaamheid en stedelijke vergroening heeft bijgedragen aan het succes van deze tuin. De begeleiding van Beau Lagarde van NL Greenlabel, met zijn expertise in Urban Rewilding, was eveneens essentieel. Samen hebben we een model gecreëerd dat niet alleen voor Breda, maar voor steden overal, als voorbeeld kan dienen.

🌱 Urban Rewilding: De Toekomst van Duurzame Tuinen 🌱

Dit project markeert een belangrijke primeur in de toepassing van Urban Rewilding binnen stedelijke omgevingen. Het biedt waardevolle inzichten voor toekomstige grootschalige implementaties en stelt ons in staat om de kennis over deze innovatieve benadering verder te ontwikkelen. We zijn verheugd om te zien hoe deze tuin een bron van inspiratie is geworden voor anderen die geïnteresseerd zijn in het creëren van duurzame, natuurinclusieve stedelijke leefomgevingen.

🌻 Doe Mee met de Groene Revolutie 🌻

We kijken ernaar uit om samen met Alwel, NL Greenlabel en andere partners de opschaling van Urban Rewilding in Nederland voort te zetten. Heeft u interesse om bij te dragen aan deze groene revolutie? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

Met groene groet,

Het Braat Team
BRAAT – makers van groenbeleving

🌸🌼🍃