URBAN REWILDING

Urban rewilding

Duurzame Groenbeleving voor de Stad van Morgen

In het hart van de moderne stedelijke jungle begrijpt Braat Makers van Groenbeleving de cruciale noodzaak om de natuur terug te brengen naar onze directe omgeving. We staan samen met onze partner NL Greenlabel op de voorgrond van een groene revolutie: Urban Rewilding.

Wat is Urban Rewilding?

Urban Rewilding gaat over het herstellen van natuurlijke processen in stedelijke gebieden. In plaats van traditioneel landschapsontwerp, waar de natuur vaak wordt getemd, moedigt Urban Rewilding het creëren van wilde, inheemse en biodiverse groene ruimtes aan. Het gaat erom stukjes gecontroleerde wildernis te creëren midden in de stad, waardoor zowel mens als natuur kan floreren.

Waarom kiezen voor Braat in uw Urban Rewilding-project?

1. Ervaring en Expertise: Met jarenlange ervaring begrijpen wij bij Braat de delicate balans tussen menselijke behoeften en ecologische duurzaamheid.

2. Duurzame Voordelen: Onze rewilding-projecten dragen bij aan een betere luchtkwaliteit, vermindering van stedelijke hitte-eilanden en bevordering van de lokale biodiversiteit.

3. Maatwerk Groenbeleving: Elke stad, elke wijk, en elk project is uniek. Bij Braat focussen we op oplossingen die perfect passen bij de lokale omgeving en de wensen van de gemeenschap.

De Duurzame Voordelen van Urban Rewilding

Biodiversiteit Boost: Door inheemse planten en diersoorten te introduceren, verrijken we de ecologie van stedelijke gebieden.

Klimaatbestendigheid: Natuurlijke groene ruimtes kunnen overtollig regenwater opvangen en de effecten van hittegolven verminderen.

Welzijn en Gezondheid: Groene ruimtes hebben bewezen mentale en fysieke gezondheidsvoordelen. Ze bieden ruimte voor ontspanning, beweging en sociaal contact.

Educatie en Bewustwording: Door midden in de stad wilde plekken te creëren, krijgen stadsbewoners een directe link met de natuur, wat leidt tot meer ecologisch bewustzijn.

Maak kennis met onze dienstverlening

Braat Makers van Groenbeleving is trots om aan de frontlinie te staan van deze ecologische en duurzame transformatie in stedelijke omgevingen. Samenwerken met Braat betekent kiezen voor een groenere en gezondere stad voor toekomstige generaties.

Onze ervaren hoveniers gaan graag met u in gesprek om uw specifieke behoeften en eisen te inventariseren. Vervolgens stellen wij een plan op dat volledig is afgestemd op de situatie. Via advies naar ontwerp, aanleg en periodiek onderhoud, bij Braat bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en service

Een greep uit onze projecten & blogs

Ga voor groen

Het toevoegen van groen is altijd mogelijk. Voor iedere uitdaging hebben wij een groene oplossing. Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor u? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.  

gmeelsvg_the_ground_near_buildings_is_covered_in_wild_flowers_i_aad5bcb3-f228-49c8-b117-843ab5ce977d

Braat heeft altijd een groene oplossing!

Wil je meer weten over wat wij doen of voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor meer informatie.